wp_enqueue_script('google-recaptcha', 'https://www.google.com/recaptcha/api.js'); OPEN Fest dobitnik nagrade za najbolji libertarijanski događaj - Multi.ba

OPEN Fest dobitnik nagrade za najbolji libertarijanski događaj

OPEN Fest dobitnik nagrade za najbolji libertarijanski događaj

Nagrada je uručena tokom desete ISFL konferencije u Washingtonu.

U februaru 2017. tokom održavanja desete internacionalne Students For Liberty konferencije u Washingtonu, OPEN Fest udruženja „Multi“, je osvojio prestižnu nagradu za najbolji libertarijanski događaj godine. Ovo je prestižno priznanje za OPEN festival, ali i udruženje „Multi“, koje nastavlja sa radom na pripremi i organizaciji narednog festivala koji će se održati krajem ove ili naredne godine.

OPEN festival je regionalni festival posvećen promociji ideja slobode i ljudskih prava. Festival promovira ekonomske i političke slobode, uz osnovna prava pojedinca. Cilj festivala je stvoriti platformu za unaprijeđenje sloboda u zemljama Zapadnog Balkana. Festival će okupiti donosice odluka u regionu, predstavnike akademske zajednice i nevladinih organizacija, ali i na hiljade mladih osoba, prvenstveno studenata. Tokom oktobra kada se održavao festival, Sarajevo se brendiralo kao „grad slobode“. OPEN festival treba da postane regionalno prepoznatljiv događaj koji će se tradicionalno održavati u Sarajevu. Centralna tema ovogodišnjeg festivala je Reformska agenda u BiH, te reformski procesi u regionu.