“Multi” počelo sa realizacijom projekta “Liberalna akademija BiH”

“Multi” počelo sa realizacijom projekta “Liberalna akademija BiH”

Udruženje građana “Multi” početkom septembra je pokrenulo elitni program neformalnog obrazovanja pod nazivom “Liberalna akademija Bosne i Hercegovine”.

Riječ je o prvom nestranačkom programu neformalnog obrazovanja, kreiranog s ciljem edukacije i treninga mladih koji treba da postanu lideri društvenih promjena u BiH, saopćeno je iz ovog udruženja. Liberalna akademija BiH podrazumijeva jednosemestralni program neformalne edukacije iz oblasti ekonomije, politike, prava i drugih društvenih nauka, s misijom obrazovanja mladih lidera u državi, kao i tima koji će im pomoći u realizaciji društvenih promjena.

U okviru Liberalne akademije, oko 20 učesnika će imati priliku proći jednosemestralni program o osnovama ekonomije, prava i politike, te obuku o mogućnostima njihovog društvenog angažmana. Pored toga, Akademija uključuje niz edukativnih materijala za učesnike, kao i prilike za putovanja s ciljem upoznavanja uspješnih praksi u državi i svijetu.

Prvi modul Akademije se održava u Tuzli, te se pozivaju svi zainteresovani s prostora Tuzlanskog kantona da apliciraju. Početkom naredne godine, Liberalna akademija kreće s radom i u Sarajevu. Zainteresovani mogu aplicirati do 9. oktobra ove godine.