U toku prijave za prvu Školu objektivizma u BiH

U toku prijave za prvu Školu objektivizma u BiH

Udruženje Multi uz saradnju sa Ayn Rand Institute i Balkan Objectivist Center raspisalo ke Konkurs za sve zainteresovane učenike završnih godina srednje škole, studente osnovnih i master studija u Bosni i Hercegovini za učešće u prvom obrazovnom programu Udruženja Multi – Škola objektivizma – “Ko je John Galt?”

Program se sastoji od osam predavanja u periodu januar – maj u prostorijama Udruženja Multi. Tražimo aktivne mlade osobe koje su željne novih znanja iz oblasti filozofije, ekonomije i politike. Tokom programa biće obrađivani ključni filozofski, moralni i politički pojmovi stavljeni u kontekstu filozofije objektivizma. Filozofiju objektivizma postavila je američka autorka ruskog porekla, Ayn Rand sredinom dvadesetog vijeka, definišući je kao filozofiju razuma, odnosno “filozofiju za život na Zemlji.” Objektivizam, koji naglašava primat logike i razuma, postao je popularan široj publici putem romana Ayn Rand i do današnjih dana pokazao se veoma uticajnim. Kao svoju filozofiju navode ga mnoge poznate ličnosti, od poduzetnika, umjetnika, do najistaknutijih političara.

Program podrazumijeva predavanja, kao i kreativne sesije koje uključuju filmske projekcije i čitalačke sekcije gdje će se posebno obrađivati praktične implikacije ove filozofije. Program je naročito koristan za one koji žele da ispitaju različite tradicije političke filozofije liberalizma, kao i za one koji žele bolje da razumiju društvene i političke procese i ishode u Bosni i Hercegovini i svijetu.

Svi polaznici Škole objektivizma – “Ko je John Galt?” na raspolaganju će imati stručnu literaturu, pristup knjigama iz biblioteke i certifikat o uspješnom pohađanju. Konkurs je otvoren do 25.01.2017. (17:00) nakon čega će izabrani kandidati biti kontaktirani. Broj mjesta je ograničen. Prijavu možete popuniti OVDJE. Program je potpuno besplatan.